U bent hier: Home » Blog
» Ziekteverzuim onderzoek
Ziekteverzuim onderzoek
Ziekteverzuim onderzoek is onderzoek waarbij de feitelijke bewegingen van een zieke werknemer worden getoetst aan het door hem opgegeven ziektebeeld.
Ziekteverzuim onderzocht door Dörr Bedrijfsrecherche B.V.
Ziekteverzuim onderzoek is een onderzoek waarbij de feitelijke bewegingen van een zieke werknemer worden getoetst aan het door hem opgegeven ziektebeeld. Een medewerker die bijvoorbeeld een rughernia of nekhernia heeft, kan of mag in beginsel niet of nauwelijks dragen, tillen, liften, heffen, duwen en trekken. Toch maken wij het met ziekteverzuim onderzoek vrijwel dagelijks mee dat medewerkers hun eigen huis of het huis van anderen verbouwen, aan heftige sporten doen, zoals rugby of boksen of bezig zijn om in een vergelijkbare functie als bij de werkgever voor zichzelf bij te klussen.
Wat komen wij tegen bij ziekteverzuim onderzoek?
In andere gevallen zien we medewerkers voor of bij familie werken of zien we de medewerker bij anderen schilderen, behangen, metselen of tuinen aanleggen. Een onderzoek naar onterecht ziekteverzuim duurt in beginsel zes dagen. Deze zes dagen onderzoek zijn van belang om een patroon van frauduleus ziekteverzuim vast te stellen. Een dergelijk onderzoek wordt aangevuld of gecompleteerd met foto- en of videobewijs. Ziekteverzuim onderzoek leidt vaak tot ontslag wegens dringende reden.
Wanneer start ik een ziekteverzuim onderzoek?
Ziekteverzuim onderzoek naar een medewerker start u bij eigen vermoedens of na informatie van derden. Heeft een medewerker zich ziekgemeld met een rughernia, maar heeft u van zijn directe collega's vernomen dat de 'zieke werknemer' een huis verbouwt, voor zichzelf is gestart of drie keer in de week voetbalt? Of heeft juist die ene medewerker zich weer eens met vage klachten ziekgemeld en wilt u, na jaren van irritatie en extra kosten, eindelijk eens weten welke activiteiten hij tijdens zijn afwezigheid door ziekteverzuim ontplooit? Dan is het een goed idee om u eens vrijblijvend en kosteloos door ons te laten adviseren.
Wanneer is sprake van frauduleus ziekteverzuim?
Om te kunnen spreken van frauduleus ziektverzuim moet sprake zijn van een 'patroon van strijdig handelen' met het door 'de zieke werknemer' opgegeven ziektebeeld. Hobby's of andere sociale activiteiten, zoals uitgaan, op vakantie gaan, maar ook autorijden of fietsen kunnen strijdig zijn met het door de werknemer opgeveven ziektebeeld. Dit is met name het geval als een werknemer zich ziek heeft gemeld met fysieke klachten, zoals rugklachten, nekklachten, knieletsel of letsel aan een schouder, aan een arm of aan handen.
Dit artikel delen
Vindt u dit artikel interessant?
Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.